booked.net

משק וחקלאות

מרכז משק גוסטי חלן

במשק מצר יש עדר בקר ועדר חלב ומכון חליבה , מטעים, גד”ש המתחלף לפי עונות, לולים בניהול חיצוני.

כחלק מהצורך בייעול הוקם  ב-2016 ענף הצומח המאחד בתוכו את האבוקדו, האפרסמון, הזיתים והגד”ש. כל זאת על ידי מנהל אחד (עמיחי) ומנהל תפעול אחד(שרון) .
אנו כל הזמן מנסים לבדוק היכן ניתן לצמצמם הוצאות מתוך הבנה שרק כך נוכל להמשיך ולהתפרנס מהחקלאות.
זו הזדמנות להודות לחברי הקיבוץ ולבנים שעובדים במשק שכל זה
קורה בזכותם.

 

מרכזים: 

עמיחי מילברג טלפון:   052-4399064
שרון קם  טלפון:          052-4399428
מייל:         avocado@kmetzer.irg.il

2020
אבוקדו קטפנו 1000 טון ,
125 טון זיתים
 מהם הופקו 22 טון שמן.   
בגד”ש גידלנו כ 1400דונם חיטה
שעורה ובקיה

2019
אבוקדו קטפנו 870 טון       
100 טון זיתים מהם הופקו 20 טון שמן.   
בגד”ש גידלנו כ 914 דונם חיטה
, 244 דונם חימצה  ו 170 דונם תירס

2018 

אבוקדו קטפנו כ  530 טון.
212 טון זיתים מהם 40 
טון שמן 
בגד”ש גידלנו כ 914 דונם חיטה, 244 דונם חימצה  170 דונם תירס מושקה ו83 דונם תילתן

2016 
קטפנו השנה 261 טון זיתים 
מהם הפקנו 46 טון שמן
אפרסמון 108 טון, 
אבוקדו קטפנו כ 540 טון
בגד”ש גידלנו  גידלנו כ 730 טון חומר יבש חיטה, 130 טון שחת דגן ו70 דונם ותירס מושקה

מרכז: נתי הגאי
טלפון:          0524399027
מייל: milk@kmetzer.org.il

 

2020 

ברפת מצר 350 פרות חולבות ו-300 עגלים , ו-80 “אמהות” לבקר המלחכות בשטחי המרעה במצר.

לידע כללי: פרה נותנת ביום בממוצע 37 ליטר, אחרי המלטה היא נותנת 60 ליטר.  בשנה מעניקה לנו הפרה 12,000 ליטר

בשנת 2020 -הפקנו  3.8 מיליון ליטר חלב,  2019 –  4.5 מיליון ליטר וב-  2018 – 4.5 מיליון ליטר חלב.

2016

עדר חלב:  ב-2015  עברנו לייצר מזון בעצמנו דבר אשר מוריד את מחיר המנה ומשפר את הרווחיות, עם זאת  הדבר יוצר גם עומס נוסף על העבודה השוטפת ברפת, דבר זה נופל על כתפי העובדים והמנהלים אשר מתמודדים  אומנם עם לא מעט קשיים אבל בהצלחה.

עדר הבקר : אנו עדים בגידול הביקוש לבשר טרי מה שמביא לשיפור במחיר אך מצד שני למוטיבציה גדולה גם אצל הגנבים. דבר אשר מחייב אותנו להגדיל את הוצאות השמירה. נגנבו לנו השנה 13 עגלים מה שהשפיע בברור על הרווח בענף זה .

2014 

עברה השנה שינוי משמעותי בזכות המעבר למרכז מזון עצמאי: אנחנו קונים את המזונות, מכינים את הבליל ומחלקים את האוכל לפרות בעצמנו (בעבר קנינו את הבליל מוכן). זה מאפשר לנו להוזיל את עלות המנה וכך להגדיל 
את רווחיות הענף, שהולך ונהייה קשה ופחות ריווחי מדי שנה.

מכסת החלב של מצר – 3,526,000 ליטר המופקים מ-350 חולבות.

2008

השבוע נחנך מכון החליבה החדש שלנו בטקס מרשים ומרגש בו נכחו חברי קיבוץ, הילדים ואורחים רבים.
ברכו – החברה שהקימה את המכון החדש, מרכז המשק עופר וגשל וכמובן ברך גם נתי הגאי מרכז הרפת.

ראובן הוכמן גזר את הסרט וכל הרפתנים קיבלו את הפרות לחליבה, לשמחת כולם. 
רוב בחורי הקיבוץ(וגם בחורות) היו גאים להשתייך לרפת, חלקם כמרכזי הרפת לאורך השנים, רבים כרפתנים ורובם כמתשבצי שבת וחג.

היסטוריה

דילוג לתוכן