ראשי צור קשר כניסת חברים חדש באתר
כתבות וחדשות
תעשייה וחקלאות
אבוקדו
מרכז: יהושע מונדריק
למצר בסה"כ כ- 705 דונם גידולי אבוקדו. כ- 625 דונם ממנו הםמטע בוגר ומניב ו -80 דונם מטע צעיר
המטע מטופל ע"י צוות של 13 עובדים שמתוכם 4 חברי קיבוץ.
לאורך השנים נוספו זנים רבים בנוסף לזנים הקלאסיים והמוכרים (כרגע יש במצר כ- 12 זנים שונים), דבר שמוסיף עומק לאפשרויות השיווק. בחודש ינואר פגעה בנו קרה (כמו ברב אזורי הארץ).
 
 
זקני הכפר" מספרים שלא זכור אירוע דומה ב 50 שנה האחרונות. באירוע זה ירדו הטמפרטורות בחלקות העמק ל 20-, 30- במשך ימים רבים. שילוב
זה של הצינון החזק ומשך הזמן, גרם נזק מצטבר לגידולים באזורים בהם פגעה הקרה.
 
במטעים של מצר עיקר הפגיעה הייתה בחלקות חדשות בעמק (בכ- 50 דונם). הנזק מתבטא הן בפגיעה בעשרות טונות של פרי שהושמד לא נקטף והן בצריבה ופגיעה בעצים. הפגיעה בעצים היא בעיקר בזנים: האס, ארד, פינו, פינקרטון וריד והיא תפגע גם ביבולים של עונה הקרובה.
בנוסף העצים שנפגעו מצריכים תשומת לב מיוחדת בחידוש, הלבנה וגיזומים. מה עוד בענף ? ייתכן שהרבה חברים אינם יודעים שבמצר אנו מגדלים כ- 60% מהמטע בצורה ביו-אורגנית על פי תקנים ופיקוח אירופאים (רוב הפרי מיוצא וכ 20%-30% נשארים ומשווקים בישראל). במבט על היצוא האורגני ניתן להתרשם שמעל 50% מהיצוא של האבוקדו מגיע מ 3 מגדלים קיבוציים שמצר הוא הגדול שבהם (מעל 22% מכלל היצוא האורגני של ישראל) מצר מגדל אבוקדו אורגני כבר 25 שנים (מ 1983).

השוק האורגני דורש הקפדה רבה על רישומים של פעולות העבודה, ההזנה, הנהלים והטיפולים בצמח ובפרי (מגובה בבדיקות מעבדתיות), כדי לאפשר יכולת עקיבות של התוצרת . הפרי נארז ומשווק עם קוד המשק מוטבע על הקרטון והפרי נבדק ומפוקח ע"י הרשתות וארגונים אירופיים.
 |  ראשי |   |  אודות מצר  |  חיי קהילה  |  גלריות  |  חינוך  |  תעשייה וחקלאות  |  עסקים ויזמויות  |  קליטה  |  מה באזור?  |  ספר טלפונים  |  מסיבת פרידה לאינה  |  מפת אתר  |  הוספה למועדפים  | 
קיבוץ מצר-- www.metzer.org.il © כל הזכויות שמורות
קיבוץ מצר כתובת: קיבוץ מצר 38820 טלפון: 04-6387771 פקס: 04-6387771
  בניית אתרים לעסקים   אינטרדיל